Hortamuseum

Uw bezoek
Goed om te weten

  • Reserveren verplicht
  • Zalen sluiten vanaf 16.45 uur
  • Telefoons en fototoestellen verboden

Lees meer


Autonoom bezoek

Ontdek kamer voor kamer de persoonlijke woning en werkplaats van architect Victor Horta, bestaande uit elf halve verdiepingen rond 3 trappenhuizen.


Openingstijden

Om het huis-atelier, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te behouden, is de capaciteit beperkt tot 15 personen per 15 minuten. Bezoeken aan het atelierhuis zijn alleen mogelijk door online te reserveren.

Maandag gesloten
Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag 14.00 → 17.30
Zaterdag, Zondag 11.00 → 17.30

Laatste sessie om 16.45 uur: Het bezoek is beperkt tot het familiehuis van Victor Horta en het atelier is niet toegankelijk tijdens deze sessie. Het bezoek duurt ongeveer 45 minuten.

Gratis op de eerste zondag van de maand (met uitzondering van feestdagen).
Gesloten op 1 januari, paaszondag, 1 mei, Hemelvaartsdag, 21 juli, 15 augustus, 1 november, 11 november en 25 december.


Boek een ticket

TARIEVEN

Volwassenen 12€
Senioren (ouder dan 65) 10€
Werkzoekenden, Inwoners Sint-Gillis 6€
Studenten (met studentenkaart, jonger dan 30 jaar) 6€
Kinderen (onder 18 jaar), European Disability Card 3,5€
Artikel 27 1,25€
Museumpas (Te koop in het museum en online), Art Nouveau Pass, Icom kaart, OKV kaart, pers kaart, Amis du Musée, Horta's Young Friends Gratis

Online reserveren is verplicht.


Boek een ticket

FamiliebezoekenN

Ontdek het Horta Museum met het gezin dankzij de notitieboekjes van Simone: "Het Horta Museum, een familiebezoek". Deze kleine bezoekersgids, rijk geïllustreerd door Sophie Legrelle, neemt jong en oud mee in de wereld van Victor Horta en laat hen op een leuke en interactieve manier kennismaken met het huis van de architect, dankzij eenvoudige teksten doorspekt met kleine spelletjes.

Op aanvraag bij de receptie van het museum.

Groepsbezoeken

Sessies zijn gereserveerd voor groepsbezoeken. Bezoek het familiehuis en atelier van architect Victor Horta op eigen gelegenheid met je eigen gids of volg een museumgids.

Lees meer

Toegankelijkheid

Het interieur van het historische huis en atelier bestaat uit elf halve verdiepingen rond drie smalle trappenhuizen. Dit gebouw staat volledig op de monumentenlijst, waardoor we geen mensen met beperkte mobiliteit kunnen ontvangen.

De tijdelijke tentoonstelling is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.