Hortamuseum

Horta's Young Friends

446-12.jpg

De Horta's Young Friends, een groep art nouveau-liefhebbers (< 35 jaar), komen regelmatig samen om emblematische plaatsen te bezoeken uit de 'fin de siècle'- periode.

Waarom een Young Friend worden?

Het lidgeld van 15 euro per jaar stelt de Young Friends in staat het Hortamuseum, zijn collecties en het onderzoekscentrum te steunen.

Leden hebben dezelfde voordelen als de Vrienden van het Hortamuseum, de vereniging waaruit zij ontstaan zijn:

Hoe kan ik lid worden?

Deze Google-formulier invullen

Stort uw lidgeld op de bankrekening van de vzw Vrienden van het Hortamuseum:
BE50 3100 3795 9018 met "Lidmaatschap 2022" in de mededeling.

Inschrijving voor een activiteit

Om u voor een activiteit in te schrijven, moet u het Google-formulier invullen en het bedrag voor de bezoeken betalen. Het formulier zal ook beschikbaar zijn op het Facebook-evenement van het bezoek, dat door de Facebook-pagina van het Hortamuseum wordt beheerd.

Prijs van een bezoek:
Young Friends: 5 euro
Niet Young Friends leden: 10 euro

Gelieve het bedrag te storten op de bankrekening van de Vrienden van het Hortamuseum:
BE50 3100 3795 9018.

Programma van de Horta's Young Friends - 1e semester 2022

Uitzonderlijke bezoeken aan plaatsen die gewoonlijk voor het publiek gesloten zijn!

24 februari 2022

Rondleiding van de kleuterschool Catteau-Horta, het eerste openbare gebouw dat Victor Horta tussen 1895 en 1900 liet bouwen in de Saint-Ghislainstraat.
*Tijdstip: 18:00.

31 maart 2022

Rondleiding van het Cauchiehuis, de persoonlijke woning van de architect en pionier van het sgraffito in Brussel, Paul Cauchie.
* Tijdstip: 18:00.

28 april 2022

Rondleiding van het Hotel Otlet, een herenhuis ontworpen door Octave van Rysselberghe en daterend uit 1894, waarvan het interieur het werk is van Henry van de Velde.
*Tijdstip: einde van de dag. Details zullen 3 weken voor het bezoek worden verstrekt.

23 juni 2022

Rondleiding over de restauratie van het Hortamuseum (huis en werkplaats)
* Gratis toegang
*Tijdstip: einde van de dag. Details worden 3 weken voor het bezoek bekendgemaakt.

Volg de verschillende evenementen op de Facebook-pagina van het Hortamuseum!